ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, קומה 19, רמת-גן

מתודולוגיה מוצעת להערכה לאורך זמן של שומות (נבוסים) בהתבסס על תמונות קליניות

תַקצִיר

רקע: בדיקת מלנומה כוללת הערכה של שינויים בנגעים מלנוציטיים באמצעות תמונות. עם זאת, מחקרים קודמים של שינויים טמפורליים נורמליים של נבוסים הראו תוצאות משתנות והשיטה האופטימלית להערכת שינויים אלו נותרה לא ברורה. המטרה שלנו הייתה להעריך את יכולת השחזור של (א) ספירת נבוסים שנעשתה בנקודת זמן אחת (שיטה I) לעומת שתי נקודות זמן (שיטה II); וכן (ב) מדידות קוטר נבוסים ידניות ואוטומטיות.

חומרים ושיטות: בניסוי ראשון, המשתתפים השתמשו בנקודת זמן בודדת או בשיטת שתי נקודות זמן סימולטנית כדי להעריך את המספר הכולל והגודל של נבוסים על גבו של מטופל עם ריבוי שומות. השתמשנו בסימולציה של מונטה קרלו כדי לחשב את השונות שנצפתה. בניסוי שני, מדידות ידניות של נבוסים בתמונות דו-ממדיות הושוו למדידה אוטומטית בתמונות תלת-ממדיות. חושב אחוז ההבדל בין המדידות הידניות והאוטומטיות.

תוצאות: ספירת הנבוסים הממוצעת הייתה 137 בשיטה I ו-115.5 בשיטה II. סטיית התקן הייתה גדולה יותר בשיטה I (38.80) מאשר בשיטה II (4.65) (p = 0.0025). למדידות קוטר ידניות היה מקדם מתאם תוך-מחלקה של 0.88. ההבדל הממוצע באחוזים בין מדידות קוטר ידניות ואוטומטיות היה 1.5%. לנבוסים בהירים יותר ובמיקומים צידיים יותר הייתה שונות גבוהה יותר בין המדידות.

מסקנות: השוואה של נבוסים משתי נקודות זמן שונות עקבית יותר מספירת נבוסים המבוצעת בנפרד בכל נקודת זמן. בנוסף, למעט מקרים נבחרים, מדידות אוטומטיות של קוטר הנבוסים בתמונות תלת-ממד יכולות לשמש כתחליף חוסך זמן למדידה ידנית בתמונות דו-ממדיות.

Share the Post:

פרסומים אחרונים

זקוקים לטיפול? צריכים הכוונה?

מלאו פרטים או התקשרו. ואחזור אליכם בהקדם

אשמח לעזור

דילוג לתוכן